A Hanaton igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy tökéletes minőséget adjunk a kezedbe. A hanglemezek viszont meglehetősen sérülékenyek, és a gyártás-tárolás-szállítás során is előfordulhatnak hibák. Hogy ezek elfogadható mértékét előre tisztázzuk, kérjük olvasd el minőségi szabványainkat:

Karcok

Karcokat okozhat a nyomólemez (stamper) sérülése, vagy az arra került maradandó szennyeződés, de előfordulhatnak ilyen sérülések a lemezek kezelése és tárolása során is. Amennyiben a karcok a hangminőséget nem befolyásolják, rövidebbek mint 20 mm és keskenyebbek mint 0,5 mm, nem tekintjük hibának.

Vetemedések

A hanglemezekben fellépő nagy belső feszültségek vagy a hosszú távú helytelen tárolás a lemezek vetemedését okozhatják. Az ilyen jellegű torzulások, mind a tányérosodás, mind a properrelesedés esetén nem haladhatják meg a 2 mm-t. Amennyiben a lemezekhez több színt használunk fel, az anyagok eltérő tulajdonságai miatt különösen vetemedhetnek.

Foltok

Eltérő anyagminőség és idegen anyag okozta szennyeződések miatt a lemez alapszínében foltok jelenhetnek meg. Amennyiben a folt színe jelentősen eltér a lemez színétől, nem haladhatja meg a teljes felület 0,5%-át. Amennyiben a folt a lemezhez hasonló színárnyalatú, nem haladhatja meg a teljes felület 1%-át.

Címke hibák

A címke a hanglemez közepéhez képest maximum 2 mm-rel mozdulhat el a préselés során. 

A címkéket a préselés során fellépő hólyagosodás elkerülése érdekében, magas hőmérsékleten szárítanunk kell. Bár a festék ennek megfelelően speciális, és a papírt is hőálló lakk védi, előfordulhat, hogy a papír, vagy a nyomat színe megváltozik.

A címkék a préselés során elrepedhetnek. Amennyiben a hajszálrepedésektől a szövegek olvashatók maradnak, nem tekintjük hibának. 

Amennyiben a címkék nem megfelelően száradnak ki, vagy a nyomóforma túlforródosik, a papír felhólyagosodhat. Ezek a hibák, a középponti gyűrűn kívül nem haladhatják meg a címke teljes felületének 10%-át.

A középpont környékén a lemeztartó tüske mozgása következtében a címkék elszakadhatnak. A szakadás nem lehet nagyobb, mint 5 mm.

Túlhevülés következtében a címkék a nyomólemezre ragadhatnak és letépődhetnek. Amennyiben a letépődés az olvashatóságot nem befolyásolja és nem haladja meg a 15 mm2-t, ezt nem tekintjük hibának.

A préselés során a műanyag granulátum a címkére kerülhet, és foltot hagyhat. A foltok nem haladhatják meg a teljes címke felület 5%-át. Ez különösen a splatter technológiával készült lemezeken fordulhat elő.

A lemezeket kezelő pinek hibája és a szakszerűtlen kezelés következtében a címkék megkarcolódhatnak. Amennyiben a címke felső felülete nem szakad át és nem hosszabb a karc, mint 20 mm, ezt nem tekintjük hibának.

Splatter lemezek

A lemezeken fröccsenő színek irányát és pontos mennyiségét nem tudjuk befolyásolni, ezért erre vonatkozó biztosítékokat nem tudunk adni.